Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

28/12/07

Ούφ! Θα σκάσω! Καλή Χρονιάαααααααααααα!

Είπα κι εγώ ο μαύρος, μέρες που είναι, να βρώ κάπου να πιαστώ κι αντί κακίες να σάς εκπλήξω με κάποια χαρμόσυνα σχόλια...
Αμ! δέ!
Κάτι τούτο, κάτι τ' άλλο, κάτι αυτοκτονικόν πολιτι(στι)κόν, κάτι δολοφονικόν διεθνές, μού χάλασαν την όρεξη.

Βγήκα στη βεράντα κι άρχισα να τραγουδάω. Σιγά στην αρχή, δυνατότερα πρός το τέλος... Οπότε σηκώθηκε η γειτονιά (εγώ έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να έχω ακόμα γειτονιά...) κι άρχισαν να μού φωνάζουν: Ζουρλός είσαι; Τί τραγουδάς νυχτιάτικα; Χαίρεσαι για όσα γίνονται;

Οπότε, για να τούς εκδικηθώ, που δεν κατάλαβαν ότι ΑΚΡΙΒΩΣ για να μη "μού στρίψει" τραγουδούσα, μάζεψα όλη τη δύναμή μου, κατέβασα και δυό τσίπουρα Τυρνάβου, 25άρια, ένας πίνει ...τρείς μεθάνε, και, με στεντόρια φωνή, τραγούδησα το καταδικό μου άσμα, καμμιά δεκαριά φορές, ώσπου να τό αποστηθίσουν:

Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν,
να την περνάω φίνα,
χωρίς καμμία "σύνταξη"
αλλ' ούτε και κομπίνα!

Κι αν θα μέ φάνε τ' άγρια θηρία,
θα τό χαρεί όλη η Κωστ-ωδία!
Πώς με φάγανε τα ζώα,
κι όχι η κόπρος του Αυγεία.

Αφήνω γειά στην Πετραλιά,
στo «Στέκι του Μαγγίνα»,
στο χάλι, στην "ανάπτυξη",
στην άθλια Αθήνα.

Κι άμα θελήσει
νά 'ρθη ο Χάρος,
θε να ντυθεί
ο Χριστός φαντάρος.

Θα πάω στη ζούγκλα, στο Πακιστάν,
θα φύγω σε μιά μέρα,
νά 'χω τον δολοφόνο μου
για να με στείλει «πέρα»...!

Κι αν θα μέ φάνε οι άγριοι φασίστες,
θε να βλέπω θεούς με πατερίτσες.
Να τούς λέω «τί χαμπάρια»;
Είσαστε τόσο «μουλάρια»;

21/12/07

Αλογοφούσκα ο Προϋπολογισμός

Είχα στο νού μου να γράψω «Αλογοσκούφια» ο Προϋπολογισμός αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου με οδήγησε στον παραπάνω τίτλο.
Ίσως επιτυχέστερο, αν κανείς εξετάσει τα προταθέντα από την κυβέρνηση και ψηφισθέντα από την τεχνηέντως (με νόμο του ΠΑΣΟΚ, μην τό ξεχνάμε...) αποκτηθείσα πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή.
"Αισιόδοξες" προβλέψεις μεγάλων εισπράξεων, με την "πάταξη" της φοροδιαφυγής λέει, όπως και πέρσυ και πρόπερσυ... και πρό δεκαετίας, που πάντοτε διαψεύδονται είτε λόγω κυβερνητικής (μόνιμης) ανικανότητας είτε λόγω πολιτικού κόστους (το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει!) είτε, που είναι και το συνηθέστερο, λογω συνδυασμού των δύο.

Αλογοφούσκες, αλογοφούσκες, αλογοφούσκες.
Και η, επίσης μόνιμη, κατάληξη;;;
Μα φυσικά η αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, καταναλωτικοί φόροι) για να πληρώσουν τα συνήθη κορόϊδα.

"Αισιόδοξες" προβλέψεις όμως και "περιστολής δαπανών", περιορισμού της σπατάλης κλπ κλπ κλπ..., που πάντοτε διαψεύδονται λόγω αδήριτων κομματικών/ψηφοθηρικών αναγκών, των υπουργών συνήθως, αλλά και «ισχυρών» βουλευτών αλλά πάλι και λόγω κυβερνητικής (μόνιμης) ανικανότητας.

Αλογοφούσκες, αλογοφούσκες, αλογοφούσκες.
Και η, επίσης μόνιμη, κατάληξη;;;
Μα φυσικά η περικοπή κονδυλίων, ο περιορισμός των δαπανών, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αυτούς τους άχρηστους τομείς, που δεν «εισφέρουν» ψήφους στον κομματικό κορβανά.

15/12/07

«Άκυρον» το προηγούμενο"post": Άλλη η εξέλιξη Μαγγίνα!

Το προηγούμενο "post" για τον κ. Μαγγίνα πρέπει να θεωρηθεί, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, «άκυρον».

Αφού έχει χτίσει εξοχική σπιταρώνα ως "αναψυκτήριο", παρακάμπτοντας έτσι την Πολεοδομία (όπως παρέκαμψε και το ΑΣΕΠ για τον διορισμό της κόρης του και το ΙΚΑ για τους ινδούς εργάτες, που «φιλοξενούσε» απλώς) πρέπει ο κ. Καραμανλής αντί να τόν χρησιμοποιήσει ως  "scape goat" που έλεγα, να τόν υποχρεώσει ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ να λειτουργεί το "αναψυκτήριο" ως ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ προσωπικώς!
Να ξεπλυθεί και η ντροπή αλλά και να απολαμβάνουμε το ουζάκι μας με χταποδάκι, ή το σαγανάκι με εξαιρετική ρατσίνα Κρωπίας, σερβιρισμένα από υπουργό!

Τί υπέρτατη ευτυχία!

5/12/07

O Μαγγίνας ως Γιαννίτσης...και Σαμαράς/Μητσοτάκης

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Μαγγίνας παίζει το ρόλο του Γιαννίτση και θα έχει τη μοίρα του: Μόλις φτάσει να πιεί όλο το πικρό ποτήρι του ασφαλιστικού, θα σφαγιασθεί κανονικώς υπό του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή (που δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο» που σκέφτεται να διαπράξει ο εκλεκτός του υπουργός) όπως ακριβώς εσφαγιάσθη ο κ. Τάσος Γιαννίτσης από τον κ. Κ. Σημίτη (ο οποίος επίσης δεν ήξερε τίποτα για τον «φόνο» που πήγε να διαπράξει ο εκλεκτός του υπουργός).

Τί ωραία, τί ωραία...

Όμως οι πιό κακές ακόμα γλώσσες λένε ότι τον κ. Μαγγίνα, μετά την αποπομπή του λόγω αποτυχημένης απόπειρας κατακρεούργησης των συντάξεων, θα τόν διαδεχτεί ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο «ελληνάρας» καλέ που εθνικοφρόνως απόρριψε το "πακέτο Πινέϊρο" για να φτιάξει κόμμα ακραιφνών εθνι-κάφρων μακεδονομάχων το παιδί...

[Άσχετο... Άσχετο;;; Το όνομα Συμπιλίδης σάς λέει τίποτα;;; Αν ναί, γράψτε σχόλιο κι ο/η ευρών/ευρούσα λαμβάνει "χρυσούν" ωρολόγιον!]

Έ! ρε γλέντια! Θα έχουμε ακόμα μιά ευκαιρία «να τού τρίψουμε πατσαβούρα στη μούρη», όπως είχαμε κάνει και στο προσωπικό του κόμμα (Άνοιξη, Διάνοιξη, Κατάνυξη... κάπως έτσι τό 'λεγαν το μακαρίτικο) μετά και την δικιά του, υπερβέβαιη, αποτυχία να νικήσει τους νυν και μέλλοντες συνταξιούχους...

Κι αν όντως ο Σαμαράς αναλάβει το υπουργείο Κοινωνικής Ανασφάλειας, μετά τον Μαγγίνα, μην μού πείτε ότι δεν θα πρόκειται για "μητσοτακικό δάκτυλο"! Θα πάρει έτσι το αίμα του πίσω ο ανεκδιήγητος κρητικάρας, βλέποντας τον Σαμαρά ως αμνόν επί σφαγήν... από τον Καραμανλήν (έβγαλα και "ρίμα". Ζήτωωωωωω!)

Τί ωραία, τί ωραία...

Ο εκσυχρονισμός του Πινόκιο

Βρέ σείς, προσέξατε τις τελευταίες φωτογραφίες του Μπούς;;;

Πρίν τρία-τέσσερα χρόνια ήταν ολίγον γκρίζος, ψαρομάλλης που λέμε, και τώρα έχει γίνει σχεδόν κατάλευκος!!!

Τί αλλαγή κι αυτή!

Λέτε να πρόκειται για εκσυχρονισμό του Πινόκιο;;;

Αντί να μακραίνει η μύτη του να ασπρίζουν τα μαλλιά του;;;

Λέτε;;;