Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

3/9/13

Να μην ακούω σαχλαμάρες εναντίον των πυλώνων του ευρωπαϊκού πολιτισμού...
Όταν η Αγγλία, πριν ένα χρόνο, πουλούσε χημικά όπλα στον σύριο χασάπη δεν ήταν ΧΗΜΙΚΑ !!!
Στο δρόμο, κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους, έγιναν χημικά!

Ως δια μαγείας ή από «δάκτυλο» τρομοκρατών.
Ποτέ η Αγγλία δεν θα έκανε την άτιμη ενέργεια να πουλήσει χημικά όπλα σε σφαγέα. Συμβατικά μόνον του πουλούσε.

Κατά τα άλλα...
* Χρόνια πολλά στο ΠΑΣΟΚ για τα τριανταεννιά του. Και μην ακούσω χαζές ερωτήσεις του τύπου «Ποιό ΠΑΣΟΚ;»... Ένα είναι το ΠΑΣΟΚ. Λοβέρδοι και λοιποί είναι απλά ...θραύσματα.
* Χρόνια πολλά και στον Βενιζέλο για τα τριανταπέντε του ως ΠΑΣΟΚου. Πιό πριν ήταν αλλού και «έβριζε» Ανδρέα και ΠΑΣΟΚ. Μετά το 1977 όμως ...είδε φώς {ήτοι εξουσία...} και μπήκε.
* Χρόνια πολλά και στο Σύνταγμά μας!!! Που γιορτάζει τα 170 χρόνια του αυτό... Μην περιμένετε όμως καμμιά επίσημη εκδήλωση -ή έστω αναφορά...- σε ΑΥΤΑ τα «γενέθλια»... Ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι πολύ έντιμοι και καθόλου υποκριτές! Ποτέ δεν θα έκαναν πως γιόρταζαν για κάτι που το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια!

Εντάξει, μωρέ, θα πείτε... Όχι κακίες συνέχεια... Πες και κάτι ευχάριστο... Και θά 'χετε δίκιο.
Νά! τα πρόσφατα ευχάριστα:
1. Ο Σταϊκούρας (υφυπουργός Οικονομικών) ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα στο εφτάμηνο του  '13. Διότι, λέει, το σαμαρικό κράτος δεν πληρώνει τους προμηθευτές, δεν χρηματοδοτεί τον ΕΟΠΥΥ κλπ...
2. Ο Γεροντόπουλος (βουλευτής της ΝΔ) δήλωσε ότι «είναι απίστευτη η υπομονή που δείχνουν οι Έλληνες». Είναι η επίσημη απότιση τιμής στον ...καναπεδισμό μας.
3. Ο Στουρνάρας (ο γνωστός...) δήλωσε ότι ΔΕΝ θα επανέλθει η μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης. Χαρά όσοι προμηθεύτηκαν πολλά ξύλα πέρσυ... Διότι φέτος η τιμή τους θα φτάσει στα ουράνια κι αυτή.
4. Ο Κωστής Χατζηδάκης ΔΕΝ σκέφτεται να οργανώσει και άλλα ψεύτικα εγκαίνια έναρξης των μεγάλων έργων των εθνικών οδών. Δεν πρέπει να γίνουν πριν από τις γερμανικές εκλογές, σκέφτηκε. Δεύτερο ρεζιλήκι, σαν το πασχαλινό στο δρόμο Κόρινθος-Πάτρα, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματά τους...
5. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε μελέτη του της οποίας το συμπέρασμα είναι ότι, και με "φουλ" ανάπτυξη, για να πέσει η ανεργία στο «ανεκτό» 10% πρέπει να περάσουν -τουλάχιστον...- είκοσι χρόνια.
Τί ψυχή έχουν 20 χρόνια μπρος στην αιωνιότητα της «ελεύθερης Αγοράς»...
6. Σαμαράς-Βενιζέλος ανακοίνωσαν ότι έχουν σχεδόν συμφωνήσει στις ...προγραμματικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Μέχρι τα Χριστούγεννα προβλέπω να έχουν συμφωνήσει εντελώς... Έως τότε αρκούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι επιστρατεύσεις...
7. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μειώνει τα επιτόκια δανεισμού. Το ότι και τα δάνεια προς εμπόρους κλπ έχουν μειωθεί κι αυτά στο ΜΗΔΕΝ σχεδόν, παρά την "ανακεφαλαίωση" των τραπεζών με δανεικά που ΕΜΕΙΣ θα πληρώνουμε ...εσαεί, δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα...

2 σχόλια:

akrat είπε...

το εμπόριο εμπόριο...

Κλαζoμένιoς είπε...

Το εμπόριο ήταν από την "αυγή" της ανθρωπότητας η κινούσα δύναμη της (παντός είδους) ανάπτυξής της.
Δεν είναι ο φταίχτης.
Η λαιμαργία και ατιμία κάποιων ανεξέλεγκτων (μεγαλ)εμπόρων είναι το πρόβλημα...