Αγνώστου (σε μένα...) σοφού:

«Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών».

...υιοθέτηση-αντιγραφή υπό Kλαζομενίου του έλληνος

12/5/14

Sorry: Φόροι-Story

& Κατά 3,5 δίς αυξήθηκαν, λέει, οι απλήρωτοι φόροι. Και το σύνολο των ανείσπρακτων φόρων ανέβηκε στα 65 δίς.
-Αυτό θα πεί σάξες-στόρυ, ρέ!
Ά!, ναί! και το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο έβαλε φέσι σε ιδιώτες ύψους 4,7 δίς.
Μυρίζομαι τεράστιο ...«πλεόνασμα» το 2014. Μπαταξήδικο μεν, πλεόνασμα δε.
-Άμ, πώς!
& Και μπροστά σε τέτοια ...ωραία φαινόμενα ο επί της αποστραγγίσεως του έλληνα υπουργός πρόσταξε στεντορεία τη φωνή: Φάτε τους το «κοινωνικό μέρισμα», ρέ!
Και πήγαν στην τράπεζα κάποιοι πολύ αναγκεμένοι να πάρουν το 500άρικο που είχε τάξει ο αρχηγός αλλά ...πάπαλα! Το είχε ...ρουφήξει ηλεκτρονικά η Εφορία... ή οι τράπεζες για παλιά τους χρέη.
Μα, αν δεν είχαν χρέη τι αναγκεμένοι θα ήσαν;;; 
Ρητορική ερώτηση...
& Κάποιοι το είδαν ως -μία ακόμα...- σαμαραϊκή μα - - κία. Κάποιοι άλλοι θυμοσόφησαν: «Δεν γνωρίζει η δεξιά τί ποιεί η ...δεξιότερη».
& Πολύ έγκυρες πηγές μου όμως, που πρόσκεινται σε κύκλους της σφαίρας των "κολλητών" του περιβάλλοντος του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού μέ διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για σατανικό επικοινωνιακό κόλπο των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου:
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα τους κατηγόρησαν ότι με το «κοινωνικό μέρισμα» προεκλογική εξαγορά ψήφων επιδίωκαν, το πήραν από πολλούς πίσω για χρέη τους, ώστε να αποδειχτεί ψευδής η κατηγορία της αντιπολίτευσης!!!
Μιλάμε για τεράστιας εμβέλειας μυαλά, έ!
& Για το φουκαρά τον Βενιζέλο, δεν σού λέω τίποτα... Κάνει κι αυτός τον τελευταίο του μικροεκβιασμό.
«Δεν υπάρχει κυβέρνηση, αν δεν ψηφίσετε "ελιά"», εκραύγασε.
Χαρά εμείς...
& Ο Σαμαράς πάντως μπορεί να στερείται εντιμότητας {πολιτικής, η άλλη θα ελεγχθεί αργότερα}, μπέσσας {φρίττει ακόμα ο Μητσοτάκης...}, αξιοπρέπειας {έγλειψε εκεί που έφτυνε}, κλπ κλπ κλπ αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι διαπρέπει στην πολιτικάντικη τακτική!
Εμφανίζεται μόνον σε «ειδικούς» χώρους μπροστά σε προεπιλεγμένα υποτακτικά ακροατήρια και, ψευδόμενος πασιφανώς, εισπράττει ...χειροκροτήματα.
Όχι στη Βουλή, κακό πράμμα η Βουλή... Ά! πα-πα-πα...
Οπότε ο χαρακτηρισμός "κρυπτόμενος" είναι άδικος. Εμφανίζεται το παιδί... Κάθε τόσο εμφανίζεται....
& Τό 'χει γράψει σε βιβλίο του ο Γλέζος: Ανάπτυξη, έργα υποδομής με εσωτερικό δάνειο. Να μην κρεμόμαστε από {κακόβουλους συνήθως... έχουμε διακοσάχρονη πείρα ως έθνος...} πιστωτές. Θέση που ενστερνίζονται αρκετοί συνέλληνες. Και εγώ... by the way...
Τί ήταν να το ξαναπεί προχτές;;; Ξεσηκώθηκαν οι εθελόδουλοι "γιέσμεν" με τρομολαγνικές κορώνες... περί φυγής κεφαλαίων και άλλα τέτοια... Λες και όσοι {κάποιοι συγκεκριμένοι "όσοι"...} έχουν το τράτο να τα βγάλουν έξω τα λεφτά τους, δεν τα έχουν βγάλει ήδη...
& «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»... Κάποτε ως μέτρο της είχαν το πόσα ψυγεία αναλογούν ανά κάτοικο, πόσα αυτοκίνητα, πόσες κιλοβατώρες καταναλώνει κάθε "νοικοκυριό", τέτοια... Το σαμαρέϊκο τώρα έχει ως μέτρο της ...πόσο έχει ξεπουλήσει την Ελλάδα σε «επενδυτές»... Qatarαμένους ή άλλους...
& Κυβερνητικός πολιτικός μας ανήρ εδήλωσε κομπορρημονών ότι «Δεν έχω πάρει καμμιά απόφαση που να ντρέπομαι».
Και δεν φοβήθηκε μήπως τού πει κανείς πως... ως -αποδεδειγμένα!!!- αδιάντροπος, ταυτολογεί... Το διακρίνει μιά κάποια γενναιότητα αυτό το παιδί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: